világos sötét
Új utakon járunk Innováció
Új utakon járunk
Innováció
   
Belépés munkatársaknak
Kiemelt híreink

2017.05.02. 13:39
A Colas, a Duna Aszfalt és az Euroaszfalt kivitelezésében 44 kilométeren épül négysávos... Részletek

2017.04.27. 09:54
A Hódút Kft., a Duna Aszfalt Kft. és az A-Híd Zrt. mint közösajánlat-tevők nyerték el az... Részletek

2017.04.26. 14:11
Az OzoneNetwork TV április 25-i és 28-i esti „Egyenlítő” című műsorában a Hódút és... Részletek
Aktuális híreink

Bisnode: A Duna Aszfalt újra a legmegbízhatóbb cégek között

2017.02.08. 11:44
A Duna Aszfalt újra a legmegbízhatóbb cégek közöt A Bisnode AAA (tripla A) tanúsítványát... Részletek

Gyászjelentés

2016.12.12. 11:20
Gyászjelentés Mosonyi László 1946-2016 Mély fájdalommal tudatjuk, hogy életének 70.... Részletek

Letették az északi elkerülő út második szakaszának alapkövét

2016.12.09. 09:28
Csütörtökön délelőtt ünnepélyesen letették a 445-ös számú, Kecskemétet észak felől... Részletek
Elérhetőségeink

Székhely
6060 Tiszakécske, Béke u. 150.
Tel: (76) 540 060, Fax: (76) 540 061
Email: kozpont@dunaaszfalt.hu

Budapest
1074 Budapest, Rákóczi út 70-72.
Tel: (1) 781 5242, Fax: (1) 781 9027
Email: vallalkozas@dunaaszfalt.hu

Sajtókapcsolat
Lehel Zoltán, szóvívő
Email: sajto@dunaaszfalt.hu

Kecskeméti „kulcslyuk” sebészet

2015. március 04.

Kecskemét - Közel 38 millió forintos sebészeti eszközt kapott adományként a Bács-Kiskun Megyei Kórház a tiszakécskei székhelyű Duna Aszfalt Kft-től.

Nagyvonalú adománnyal nyújtott segítséget a Duna Aszfalt Kft. a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházáért Alapítványnak. Az intézetben évente 18.400 műtéti beavatkozást végeznek, ebből az Általános Sebészeti Osztály közel 3.000 műtéttel részesedik. Az új eszközöknek köszönhetően Általános Sebészeti Osztályon jelentősen lecsökken a várólista, az ápolási napok száma, és a betegek felépülési ideje is lerövidül. Az intézmény általános sebészei egy modern full HD kamera rendszeren keresztül, egy 26 colos LED monitorra kivetítve képet kapnak a műteni kívánt területről. A berendezés egyszerre segíti az orvosok munkáját, miközben a betegekre is tekintettel van.

Márciustól jelentősen kevesebb időt kell a pácienseknek a kecskeméti megyei kórházban tölteniük sebészeti műtétjük után, hála a Duna Aszfalt Kft. eszközadományának, amellyel a cég a Bács-Kiskun Megyei Kórház Általános Sebészeti Osztályát támogatja. A legkorszerűbb eljárást megvalósító laparoszkópos eszköz segítségével nem csak a várólista csökken, hanem maga a beavatkozáskor keletkező seb is. Csupán 1-2 centiméteres vágásra van szükség ahhoz, hogy a műtétet végző orvos az eszköz segítségével a bőrön és hasfalon keresztül egy piciny kamerát eljuttasson a vizsgálandó szervhez.

A laparoszkópos műszert főként epekőműtéthez, vakbél, lágyéksérv, vékonybél és vastagbél eltávolításhoz, továbbá a lépkivételhez használják, ezen kívül a diagnózis felállításában is segíti a sebészorvosok munkáját. A sebészeten kívül alkalmazható még az urológiában, és szülészet-nőgyógyászati  beavatkozásoknál is.

A műtét alatt az orvosok egy 26 colos LED monitoron keresztül éles Full HD felbontású képet kapnak a beteg belső szerveiről és a műteni kívánt területről. A műtéti terület megvilágítását a LED fényforrás biztosítja, amely energiatakarékosabb, mint a korábban használt xenon fényforrás. A laparoszkópos műtéteknél nagyon fontos az úgynevezett pneumo-peritóneum létrehozása, és fenntartása, hogy a sebész lásson a hasüregben, és legyen tér az eszközökkel való manipulációhoz. Ezt az inszufflátor által bevezetett  széndioxid gázzal érik el. A Caiman egy bipoláris, komputer vezérelt véredény forrasztó készülék, mely 66 C° forrasztja az ereket, minimális széli hőterjedéssel. Vértelen preparálást biztosít nyitott, és laparoszkópos műtéteknél.

A műtétekhez szükséges technikai berendezéseket egy laparoszkópos állványon helyezték el, ami könnyebb mozgathatóságot biztosít.

Az adomány még 4 komplett műszerkészletet is tartalmaz, ami lehetővé teszi, hogy több műtétet lehessen elvégezni naponta. Azért nagyszerű ez a berendezés, mert egyszerre képes segíteni az orvosok munkáját, közben pedig a betegekre is tekintettel van. A kórház főigazgatója Dr. Svébis Mihály elmondta, hogy az évente lebonyolított körülbelül 3000 sebészeti műtét kb. 40 százalékánál fogják használni ezt a laparoszkópos műtéti eszközt.

A Duna Aszfalt adományának értéke 37.750.000 forint.

Forrás: http://keol.hu/kecskemet/kecskemeti-kulcslyuk-sebeszet