világos sötét
Új utakon járunk Innováció
Új utakon járunk
Innováció
   
Belépés munkatársaknak
Kiemelt híreink

2017.05.02. 13:39
A Colas, a Duna Aszfalt és az Euroaszfalt kivitelezésében 44 kilométeren épül négysávos... Részletek

2017.04.27. 09:54
A Hódút Kft., a Duna Aszfalt Kft. és az A-Híd Zrt. mint közösajánlat-tevők nyerték el az... Részletek

2017.04.26. 14:11
Az OzoneNetwork TV április 25-i és 28-i esti „Egyenlítő” című műsorában a Hódút és... Részletek
Aktuális híreink

Bisnode: A Duna Aszfalt újra a legmegbízhatóbb cégek között

2017.02.08. 11:44
A Duna Aszfalt újra a legmegbízhatóbb cégek közöt A Bisnode AAA (tripla A) tanúsítványát... Részletek

Gyászjelentés

2016.12.12. 11:20
Gyászjelentés Mosonyi László 1946-2016 Mély fájdalommal tudatjuk, hogy életének 70.... Részletek

Letették az északi elkerülő út második szakaszának alapkövét

2016.12.09. 09:28
Csütörtökön délelőtt ünnepélyesen letették a 445-ös számú, Kecskemétet észak felől... Részletek
Elérhetőségeink

Székhely
6060 Tiszakécske, Béke u. 150.
Tel: (76) 540 060, Fax: (76) 540 061
Email: kozpont@dunaaszfalt.hu

Budapest
1074 Budapest, Rákóczi út 70-72.
Tel: (1) 781 5242, Fax: (1) 781 9027
Email: vallalkozas@dunaaszfalt.hu

Sajtókapcsolat
Lehel Zoltán, szóvívő
Email: sajto@dunaaszfalt.hu

Lézerkéses műtőkészüléket adományozott a Duna Aszfalt Kft.

2013. december 19.

Lézerkéses műtőkészüléket adományozott a Duna Aszfalt Kft.

A szociális érzékenység, a társadalmi szerepvállalás egy nagyon becsülendő dolog, azt gondolom, aki megteheti, segítsen és aki segít, annak jár a köszönet.

- Lehel Zoltán, innovációs főmérnök, szóvivő, Duna Aszfalt Kft.: A társadalmi felelősségvállalás programunkon keresztül kerestünk egy olyan alapítványt, egy olyan tevékenységet, amit tudnánk támogatni, így jött képbe Budapest Kékgolyó utcai onkológiai és a támogatásunkkal sikerült nekik megvásárolniuk ezt a lézerkéses tüdődaganat műtő készüléket.

- Prof. Dr. Kásler Miklós, főigazgató, főorvos, Országos Onkológiai Intézet: Európában harmadikként ebben az intézetben indult el a sebészi lézerek alkalmazása, de a testüregekbe nem tudtunk bejutni, megfelelő készülék hiányában. Úgyhogy ezért rendkívül nagyvonalú a Duna Aszfalt Kft.-nek az adománya, mert lehetővé tette egy olyan készülék rendkívül korszerű készülék beszerzését, amivel a mellkasban kialakuló jó vagy rossz indulatú daganatokat a hagyományos, nagyon kiterjesztett mellkas megnyitással együtt járó procedúra nélkül lehet eltávolítani. Hasonló műtétekre eddig a betegeket Bécsbe kellett kiszállítani, most hogy itt van ez a gép, itt fogjuk csinálni, ugyanazon a színvonalon, mint Bécsben.

- Lehel Zoltán, innovációs főmérnök, szóvivő, Duna Aszfalt Kft.: Nekem is van két kislányom, egy 9 és egy 6 éves. Soha ne kerüljön rá sor, hogy ide kerüljenek, de ezzel kapcsolatban, hogy nekem van ez a két gyermekem, komolyabban bele tudom élni magam, hogy milyen lehet ez a tevékenység.

- Dr. Rényi-Vámos Ferenc, osztályvezető főorvos, Országos Onkológiai Intézet: A kislány, akit operáltunk, neki egy rosszindulatú daganat volt az egyik végtagján, emiatt történt ott egy műtét, majd kemoterápiában részesült, és a kontroll vizsgálatok során fedezték föl, hogy sajnos mind a két tüdejében nagyszámú áttét alakult ki, ezért műtét mellett döntöttünk. Olyan nagyszámú áttét volt, aminek az eltávolítása hagyományos módszerrel nem volt elvégezhető. De így, hogy rendelkezésünkre állt ez a készülék, így vállaltuk a műtétet és több, mint tíz áttétet távolítottunk el a kislány két tüdejéből. Hál istennek a műtét jól sikerült. A kislány néhány napos kórházi tartózkodás után haza tudott menni és kiválóan van. Azon daganattípusnál, ahol a műszert leginkább lehet használni. Tehát a különböző lágy rész daganatok, tüdőáttéteinél, nagyon sokszor gyerek az érintett, ezért pontosan ez az a korosztály, ami talán nagyon sokat profitál, egyéb daganatok is adnak tüdő áttétet, azonban leginkább ezen daganattípusban van a legnagyobb előnye a lézerkésnek.

- Lehel Zoltán, innovációs főmérnök, szóvivő, Duna Aszfalt Kft. Talán közhelynek hangzik, hogy öröm kapni, de öröm adni is. Hál istennek lehetőségünk nyílott adni és ennek a tíz éves kislánynak, akinek a gyógyulásához hozzájárultunk az ügye részünkre bizonyítást nyert, hogy öröm volt adnunk.

RTL Klub: Egészségkalauz, 2013. december 15., vasárnap