világos sötét
Új utakon járunk Innováció Környezetbarát technológiák
Új utakon járunk
Innováció
Környezetbarát technológiák
     
Belépés munkatársaknak
Kiemelt híreink

Balatonparti dugókat enyhít a 710-es főút bővítése

2017.08.03. 16:58
A Hazai Építőgép és a Duna Aszfalt kivitelezésében új szakasszal kötik össze az... Részletek

Oktatási együttműködést kötött a Duna Aszfalt és a SZIE Építéstudományi Kara

2017.08.03. 13:07
Az egyezménnyel gyakorlatorientált oktatási és kutatási együttműködés jön létre az... Részletek

Duna Aszfalt BME együttműködés

2017.08.03. 13:03
Már közel három éves az az együttműködés, amelyet 2014-ben a BME és a Duna Aszfalt... Részletek

Jövő tavaszra fejeződhet be az 55-ős főút Mórahalom és a megyehatár közötti szakaszának korszerűsítése

2017.07.07. 13:12
Várhatóan 2018 áprilisára fejeződhet be az 55-ős főút Mórahalom és a megyehatár... Részletek

Ütemesen épülő utak a Dél-Alföldön

2017.07.07. 13:06
Békés megyében hatalmas lesz az előrelépés A tervek szerint zajlik Békés megyében az... Részletek

Indulhat az M4-es építése Üllő és Cegléd között

2017.05.02. 13:39
A Colas, a Duna Aszfalt és az Euroaszfalt kivitelezésében 44 kilométeren épül négysávos... Részletek
Aktuális híreink

A Duna Aszfalt építheti meg az M44 gyorsforgalmi út Kondoros és Békéscsaba közötti szakaszát

2017.12.30. 14:12
A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kihirdette az M44 gyorsforgalmi út Kondoros és... Részletek

Nyolcmilliárdos mélyépítési fejlesztés indul Baján

2017.12.29. 14:10
A keretszerződés alapján útépítés, járda és kerékpárút kiépítése, közterek és... Részletek

A zalaegerszegi járműipari tesztpálya építéshez kapcsolódó keretmegállapodásban nyertes a Duna Aszfalt Kft.

2017.12.13. 14:10
A Duna Aszfalt Kft. 14,8 milliárdért építheti meg a zalaegerszegi járműipari tesztpálya... Részletek

A Duna Csoport is szerepel az Echo TV Építészet XXI. című műsorában!

2017.11.28. 11:50
A Duna Csoport XXI. századi technológiai megoldásai szerepelnek az Echo TV Építészet XXI.... Részletek

Kollégáink az Echo TV Kibeszélő című műsorában nyilatkoztak!

2017.11.24. 11:40
Kollégáink az Echo TV Kibeszélő című műsorában nyilatkoztak a várható hídépítési és... Részletek
Elérhetőségeink

Székhely
6060 Tiszakécske, Béke u. 150.
Tel: (76) 540 060, Fax: (76) 540 061
Email: kozpont@dunaaszfalt.hu

Budapest
1074 Budapest, Rákóczi út 70-72.
Tel: (1) 781 5242, Fax: (1) 781 9027
Email: vallalkozas@dunaaszfalt.hu

Sajtókapcsolat
Lehel Zoltán, szóvívő
Email: sajto@dunaaszfalt.hu

Letették az északi elkerülő út második szakaszának alapkövét

2016. december 09.

Csütörtökön délelőtt ünnepélyesen letették a 445-ös számú, Kecskemétet észak felől elkerülő főút második szakaszának alapkövét. Az állami forrásból megvalósuló, több mint 5,7 milliárd forint értékű beruházás keretében egy 3,3 kilométeres, 2x1 sávos út épül meg az 5-ös főút és az M5-ös autópálya között. A várhatóan 2018 negyedik negyedévére elkészülő beruházás a Modern Városok Program keretében Kecskeméten megvalósuló első fejlesztés.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára az alapkő letétele előtti beszédében hangsúlyozta: fontos mérföldkő ez Kecskemét életében. Kijelentette: 2010 után felívelő szakasz indult egy a magyar gazdaságban, és Kecskemét ennek a fejlődésnek az egyik zászlóshajója. A Mercedes-gyár építése új korszakot nyitott a város életében. Ezzel párhuzamosan ugyanis hihetetlen ütemben kezdett fejlődni a település infrastruktúrája, és ez nem változik majd a következő években sem.

Zombor Gábor országgyűlési képviselő hangsúlyozta: majdnem harminc éves álom válik valóra azzal, hogy a kormány támogatásának, a korábbi szakasz esetében az uniós forrásoknak, és nem utolsó sorban annak, hogy a városvezetők hatékonyan lobbiztak a beruházásért, végre megépülhet a 445-ös számú, Kecskemétet észak felől elkerülő főút újabb szakasz is, ezzel pedig teljessé válik az elkerülő.

Zombor Gábor annak a véleményének is hangot adott, hogy a beruházáshoz nyújtott állami támogatás egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a kormány elismeri a városvezetés munkáját.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester egyebek mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy a beruházás első megvalósuló fejlesztés a Modern Városok Program keretében, amelyet idén februárban írtak alá Orbán Viktor miniszterelnökkel. Szól arról is, hogy az északi elkerülő az egyik legfontosabb eleme lesz a modern Kecskemét közlekedési hálózatának. Egy vadonatúj ütőér, amelyik azon túl, hogy tehermentesíti a belvárosunkat, jobbá, egészségesebbé teszi a kecskemétiek életét, és újabb lendületet ad a gazdaságunknak. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a város vezetése számára nagyon fontos a közlekedési infrastruktúra fejlesztése Kecskemét belső részein is. Ennek szellemében készül majd el egy-egy körforgalmi csomópont a Nyíri úton, illetve a Bem utca végén, az aluljáró előtt.

- Vállalkozásaink a világ minden részére szállítanak. Egyre fontosabb nekik, hogy megkönnyítsük a logisztikai munkájukat, hogy hozzájáruljunk a „just in time” típusú rendszerük sikerességéhez. Ez városunk érdeke. Ha ezek a vállalkozások gond nélkül, pontosan, a vállalt határidőre el tudják juttatni termékeiket a célpontokba, akkor még több megrendelésre számíthatnak, és újabb munkahelyeket teremthetnek. A vállalkozásainknak is létfontosságú tehát egy modern úthálózat. Egy települést az tesz valódi egyetemi várossá, hogy minden tehetséges diák számára elérhető, függetlenül attól, hogy honnan érkezik. Kecskemét minden tehetséges diákra nyitott, éljenek az országhatárokon innen, vagy éppen azokon túl. Szeretnénk, ha elérhetőek lennénk minden fiatal számára. Ehhez is modern infrastruktúra kell. A kulturális kínálatunkat is szeretnénk mindenki számára elérhetővé tenni. Határozott célunk, hogy a kecskeméti rendezvényekre egyre többen jöjjenek itthonról és külföldről egyaránt. Modern úthálózat nélkül ez a terv is csak vágy maradna.

Teljesen világos, hogy modern infrastruktúra nélkül nincsen modern város, hogy nem létezhet modern Kecskemét. Ezért fejlesztjük az úthálózatunkat, és ezért építjük meg az északi elkerülőt. Kecskemét, amit ígér, mindig betartja. Mert vannak erős szövetségesei, támogatói, akik ott állnak mellette. Kecskemét képes lesz valóban a legjobb magyar várossá fejleszteni magát, mert az építkezésben a kormány is mellette áll. A magyar kormány érti, hogy Kecskemétnek, a kecskemétieknek mire van szüksége. Ezért vett be minket a Modern Városok Programba, és ezért támogatja az infrastruktúránk 21. századivá fejlesztését.

A magyar kormány érti, hogy mi kell nekünk ahhoz, hogy munkát, biztonságot, és otthont adjunk az embereknek. Azért lehetünk ma itt, mert a terveink, elképzeléseink megvalósításához egy nagyon erős szövetségest nyertünk meg. A magyar kormánynak köszönhetjük, hogy városunk egy nagyot léphetett a közlekedési hálózatának fejlesztésében – állapította meg Szemereyné Pataki Klaudia.

Néhány adat a beruházásról: A 445-ös számú, Kecskemétet észak felől elkerülő főút M5-ös autópálya és az 5-ös főút 3,3 kilométer hosszú. A kivitelezés nettó költsége nettó 5 milliárd 750 millió forint. A beruházás keretében elkészül egy különszintű csomópont az elkerülő út és az autópálya keresztezésében, négy új körforgalom. A Ladánybenei úti kerékpárút körforgalom melletti elvezetése átépül, és a Nyíri út mellett kerékpárút létesül. A II. ütem elkészültével bezárul a Kecskemétet északról elkerülő út. Várható átadás: 2018 negyedik negyedéve.

Szöveg és képforrás: http://kecskemet.hu/?r=701&c=31831&l=