2015. május 4.

21. Steelvent Miskolc Rally - ORB

A vártnál sokkal jobb eredménnyel zárta az idei Steelvent Miskolc Rally-n a Duna Aszfalt által támogatott Marozsi Zsolt és Szeles Péter párosa. Összesítettben 7. helyezést ért el a Car Team rally csapat.

A pilóta és navigátora már két éve versenyez a Rally I. osztályban így a tavalyi alsóbb kategóriában elért bajnoki cím után az idei évben az abszolút értékelést tűzték ki célul maguk elé az Országos Rally Bajnokságban. Úgy gondolták, hogy reálisan a 10. és 15. helyre fognak eljutni az autójukkal, ami egy Mitshubishi Lancer EVO IX. Azért számítottak ilyen eredményre, mert tudták jól, hogy ellenfeleik túlnyomó része több éves tapasztalattal rendelkeznek. Mivel a csapattal együtt rengeteg energiát fektettek a felkészülésbe, valamint sok időt szántak a pályák tökéletes feldolgozására és kiváló itinert is készítettek a páros a szakasz eredményt nézve a 6-dik helyre jutott, míg az összesített eredményben a 7-dik helyet szerezte meg. A végeredményben a leggyorsabb versenyző Herczig Norbert volt Skoda Fábia S2000-ével, mögöttük a Peugeot 208T16 R5-öt hajtó ifj. Tóth János ért be, míg harmadikként a Kazár Miklós és Ford Fiesta R5-se végzett.

Marozsi Zsolt és Szeles Péter elmondása szerint nagyon élvezték a futamot, ez volt eddigi életük legjobb versenye. Az autójukra nem volt panasz, tette a dolgát rendesen így segítve hozzá a fiúkat a meglepően jó eredményhez.