2014. július 1.

KTE-Duna Aszfalt: a névadó szponzor marad, a nemzetközi szereplés a cél

Biztos anyagi háttérrel kezdi meg a 2014/2014-es bajnoki szezonra való felkészülést a KTE-Duna Aszfalt férfi kosárlabdacsapata, ugyanis a névadó szponzor újabb egy évvel meghosszabbította a támogatási szerződést, amelynek aláírására hétfőn került sor.

Az eseményen elhangzott, a tulajdonosok minimális elvárása a legjobb nyolcba kerülés, de a végső cél a legjobb négy és a nemzetközi szereplés. A csapattól a távozók pótlására 1-es, 4-es és 5-ös posztra keresnek játékosokat.

Két éve névadó szponzorként támogatja a Duna Aszfalt Kft. a kecskeméti férfi kosárlabdát, és ez a jövőben sem lesz másképp. Az építőipari cég ugyanis sikeresnek ítélte az eddig eltelt időszakot, és a támogatói szerződés meghosszabbítása mellett döntött. A kontraktus újabb egy évre szól, a hivatalos papírokat hétfőn írtál alá a felek. “Azonos feltételekkel, hozzávetőleg azonos nagyságrendben kötöttük meg ezt a szponzori szerződést. Reméljük, a sikeres két évet egy harmadik követ, és akkor jövőre többéves szerződésről beszélhetünk majd” – mondta el Tóth László, a Duna Aszfalt Kft. ügyvezetője.

 A hivatalos eseményen azt is bejelentették, a költségvetés 90 százalékban összeállt, így már célokról is lehet beszélni. “Költségvetésünk alapján azt tűzte ki a tulajdonosi kör célul, hogy a minimális elvárás a csapat legjobb nyolcba kerülése, de azzal a játékosállománnyal, amit elképzelünk a következő bajnoki szezonra, úgy gondoljuk, célként a négybe kerülést kell kitűzni, és ezt a szakmai vezetéssel együtt meg is tettük. Távlati céljaink is vannak, ha a csapatkialakításunk úgy sikerül, ahogy reméljük, akkor egy év múlva megpróbálkozunk a nemzetközi porondon való szerepléssel is. A kecskeméti kosárlabda csapat tudtommal még nem szerepelt nemzetközi megmérettetésen, bízunk benne, hogy a jövő évi eredményünk és költségvetésünk lehetővé fogja tenni majd ezt is” – nyilatkozta dr. Homoki Tamás, a KTE-Duna Aszfalt tulajdonosi tanácsának elnöke.

 A játékosmozgásokról Sztojan Ivkovics szakmai igazgató adott tájékoztatást, szavai szerint 1-es, 4-es és 5-ös posztra keresek kosárlabdázókat, két magyart, a centerpozícióba pedig egy külföldit. “Ez egy új szakmai kihívás számomra, ugyanis Bencze Zoltánnal és Wittmann Krisztiánnal régóta együtt dolgoztunk, most pedig az ő helyükre kell keresni játékokat. Megvannak már a nevek, akiket én megálmodtam. Most úgy tűnik, kilencven százalék, hogy sikerül szerződtetni őket, két héten beül mindenre fény derül” – jelentette ki a horvát származású szakember. A KTE-Duna Aszfalt a felkészülést a 2014/2015-ös szezonra kilenc héttel a bajnokság kezdetét megelőzően kezdi.