2016. május 12.

Öröm a köbön, avagy három díjat is kaptak az SZTE Mérnöki kar pneumobilosai

Egerben a IX. Nemzetközi Aventics Pneumobil Versenyen, a Duna Aszfalt által is támogatogatott Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar hallgatói csapatai ismét kiváló eredményeket produkáltak. Gratulálunk minden résztvevőnek!

A IX. Nemzetközi Aventics Pneumobil Verseny sikeresen teljesítve. Nyolc ország 55 csapata nevezett be a versenyre, amiből hat ország (Csehország, Észtország, Lengyelország, Lettország, Magyarország, Románia) 47 csapata, 22 hazai és 25 külföldi érkezett meg és szállt harcba. Nagy volt a nyomás, az üzemanyagként használt tízliteres palackban 200 bar sűrített levegő, az ifjú mérnökhallgatókban és tanáraikban pedig tettvágy és győzni akarás dolgozott, ami meg is hozta az eredményt. Karunkról három csapat indult, az Airrari Szeged, a Pepp-Air Team Szeged és a Pepp-Air Senior. Az aktív hallgatói járművek a távolsági futamon még a 12. (Airrari) és a 14. (Pepp-Air Team) eredményt teljesítették 5 km körüli futással, de a lényeg ezután következett. A gyorsasági, vagy ügyességi versenyszámban az Airrari a 7., a Pepp-Air Team a 4. helyezést érte el. A leghangosabb, gyorsulási versenyszámban tovább javultunk és az Airrari a 4., a Pepp-Air Team a dobogós 3. helyet teljesítette. A senior csapatok külön versenyében a szegediek a gyorsaságin a 3., a gyorsulásin a 2. helyen végeztek. Elmondhatjuk, hogy a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara sok év óta stabilan a verseny élmezőnyének tagja. Ezek mellett a „Legjobb projektmanagement” különdíjjal jutalmazták az Airrari-t és a „Legötletesebb konstrukció” díjjal a Pepp-Air Team Szeged-et.  Ilyen erős nemzetközi versenyben ezek az eredmények jól mutatják a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar szellemi potenciálját.  Az Airrari Szeged tagjai: Kóczi Dávid, Benedek Dávid Dániel, Horváth Gábor, Kéri Tamás. Felkészítő tanáruk: Dr. Péter Szabó István. A Pepp-Air Team Szeged tagjai: Dobos Péter Levente, Csamangó Dávid, Módra László. A Pepp-Air Senior tagjai: Bene Sándor, Ádám László, Gyurta Ákos, Márton János. Utóbbi két csapatot támogatta: Dr. Tóth István Tibor.

További információkat, képeket és videókat megtekinthetik a csapatok közösségi oldalain: https://www.facebook.com/PeppAirTeamSzeged/