Hírek


2017. július 12.

Jövőre elkészül az M35-ös Debrecen és Berettyóújfalu közötti szakasza

Az első ütemet már év elején átadja a Colas és az STR Építő, a második ütemet év végéig kivitelezi a Hódút és a Duna Aszfalt.


A tervek szerint halad az M35-ös autópálya építésének mindkét üteme Hajdú-Bihar megyében. A beruházó NIF tájékoztatása szerint

  • az 5,43 kilométeres első szakasszal a Colas Hungária, Colas Út alkotta konzorcium várhatóan már 2018 év elejére elkészül,
  • akárcsak az 5,5 kilométeres 481-es út kivitelezésével az STR Építő Kft.
  • A beruházás 20,2 km hosszú második részét pedig jövő év végén adja át a Hódút Kft. és a Duna Aszfalt Kft.

Május második hetében tartógerendákat kap a 4-es hídja

Az első ütem egyik elemeként a 4-es főút (idáig ér jelenleg az M3-ast és Debrecent összekötő M35-ös autópálya) és a 481-es út közötti szakasz épül meg. Itt jelenleg a teljes nyomvonalon folyik a földműépítés, rézsűkialakítás és a rézsűfelületek humuszolása.

A műtárgyaknál ugyanakkor cölöpalapozás, cölöpösszefogó gerenda, pillér- és hídfőépítés van folyamatban. Május második hetében a 4-es főút feletti hídnál elkezdődik a tartógerendák beemelése, valamint a főpályán a pályaszerkezeti réteg építése. A szintén az első ütemhez tartozó 481-es főúton földműépítés és átereszek építése zajlik.

Anyagbeszállítás és töltésalapozás a hosszabbik szakaszon

A második ütemben a 481-es főút és a Berettyóújfalu közötti szakasz születik meg, itt ezekben a napokban a beszállító utak karbantartását és az anyagbeszállítást végzik. Emellett folyik az ideiglenes terelőutak kialakítása és a felhagyott régészeti gödrök visszatöltése. A főpályán 4,5 km hosszon épül a töltésalapozás.

A hídépítési munkák jelenleg a szerkezeti cölöpök és a cölöpösszefogó gerendák, pillérek készítésének fázisában vannak. A szakaszon mederkorrekció, mederburkolatok és átereszek építése zajlik, valamint megtörténik a nagyfeszültségű távvezeték és a szénhidrogén vezeték kiváltása is.