Hírek


2013. április 15.

Letettük az M43-as alapkövét

A Makótól az országhatárig vezető M43-as autópálya 23,1 km-es szakaszának építését hivatalosan 2013. április 11-én kezdte meg kivitelezőként a Duna Aszfalt Kft.


A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-vel közösen tartott ünnepélyes alapkőletételen több mint száz vendég volt jelen, prominens személyiségekkel és jelentős számú sajtó képviselettel.

Az M43-as Makó és az országhatár közötti szakaszának alapkövét Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Kovács Ákos, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgató-helyettese, Mágori Józsefné, országgyűlési képviselő, valamint Tóth László és Varga Antal, a nyertes kivitelező, a Duna Aszfalt Kft. ügyvezető igazgatói tették le.

A Széchenyi Program keretein belül, több mint 46 milliárd forintból megvalósuló autópálya megépítése mérföldkő a Duna Aszfalt Kft. életében.

„Minden mélyépítő cég karrierjének csúcsa, ha autópályát építhet. Ezzel lehetőségünk van kizárólag magyar tulajdonú vállalatként felvenni a versenyt a nemzetközi mezőnnyel és tovább bővíthetjük a 17 éve folyamatosan növekvő portfóliónkat.” – mondta el az eseményen Lehel Zoltán, a Duna Aszfalt Kft. szóvivője.

A kivitelezési munkálatok befejezését a vállalat 2014 év szeptemberére tervezi.