Hírek


2015. szeptember 4.

Már belakták a „körforgót”

Az ünnepélyes átadást megelőzően is használhatták a körforgalmat Vásárosnaménynál az autósok.


Egyáltalán nem tucatteljesítmény, hogy tucatnyi helyen létesítenek körfogalmakat szerte az országban. Mindez a Közlekedés Operatív Program „Balesetveszélyes csomópontok átépítése” projektje keretében valósulhat meg. A 41. számú főút – becslések szerint – naponta több mint 8 ezres forgalmat lebonyolító vásárosnaményi szakaszán, a 4117. jelzésű út keresztezésében is új körforgalmi csomópont létesült.

Fejlesztési források

Az elmúlt években 30–40 milliárd forint értékben érkezett fejlesztési forrás Vásárosnaményba és térségébe, ennek segítségével elkészült többek között az új Tisza-híd, az M3-as autópályának a beregi városig tartó szakasza, valamint folyamatban van a beregi árapasztó tározó építése is – jelentette ki Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára.

Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere elmondta:

Régi vágyunk teljesült a körforgalom átadásával. Olyan helyen létesült (vitkai elágazás, a benzinkút közelsége), ahol nagy volt rá az igény. Az újítás szabályozza a forgalmat, biztonságosabbá teszi az áthaladást. Már az átadási ceremónia előtt lehetőség nyílt arra, hogy „belakják” a közlekedők, és az első tapasztalatok nagyon pozitívak.

A megyében másutt is

Az építkezés tavaly tavasszal kezdődött el. Korábban a kereszteződésben 30 kilométer/órás sebességkorlátozás volt érvényben, ennek ellenére az elmúlt öt évben a kereszteződés 50 méteres körzetében 26 közlekedési baleset történt. A csomópont környezetében közvilágítás és új burkolat épült, a járdát és a kerékpárutat is átvezették.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye további balesetveszélyes csomópontjainál is épül körforgalom. Kölcsén végeztek a munkálatokkal, a Nyíregyháza-Orosnál lévő fejlesztés októberben elkészül, Apagyon pedig a megkötött szerződés alapján szeptemberben kezdődik meg a kivitelezés – összegzett Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója az átadási ceremónián.