világos sötét
Új utakon járunk Innováció Környezetbarát technológiák
Új utakon járunk
Innováció
Környezetbarát technológiák
     
Belépés munkatársaknak
Kiemelt híreink

Balatonparti dugókat enyhít a 710-es főút bővítése

2017.08.03. 16:58
A Hazai Építőgép és a Duna Aszfalt kivitelezésében új szakasszal kötik össze az... Részletek

Oktatási együttműködést kötött a Duna Aszfalt és a SZIE Építéstudományi Kara

2017.08.03. 13:07
Az egyezménnyel gyakorlatorientált oktatási és kutatási együttműködés jön létre az... Részletek

Duna Aszfalt BME együttműködés

2017.08.03. 13:03
Már közel három éves az az együttműködés, amelyet 2014-ben a BME és a Duna Aszfalt... Részletek

Jövő tavaszra fejeződhet be az 55-ős főút Mórahalom és a megyehatár közötti szakaszának korszerűsítése

2017.07.07. 13:12
Várhatóan 2018 áprilisára fejeződhet be az 55-ős főút Mórahalom és a megyehatár... Részletek

Ütemesen épülő utak a Dél-Alföldön

2017.07.07. 13:06
Békés megyében hatalmas lesz az előrelépés A tervek szerint zajlik Békés megyében az... Részletek

Indulhat az M4-es építése Üllő és Cegléd között

2017.05.02. 13:39
A Colas, a Duna Aszfalt és az Euroaszfalt kivitelezésében 44 kilométeren épül négysávos... Részletek
Aktuális híreink

A Duna Csoport is szerepel az Echo TV Építészet XXI. című műsorában!

2017.11.28. 11:50
A Duna Csoport XXI. századi technológiai megoldásai szerepelnek az Echo TV Építészet XXI.... Részletek

Kollégáink az Echo TV Kibeszélő című műsorában nyilatkoztak!

2017.11.24. 11:40
Kollégáink az Echo TV Kibeszélő című műsorában nyilatkoztak a várható hídépítési és... Részletek

Itt tart a zalai tesztpálya építése

2017.10.15. 14:20
A körpályán, a kezelhetőségi pályán, valamint a féktesztek és az önvezető járművek... Részletek

Helyreigazítás

2017.09.26. 14:20
Helyreigazítás a Napi.hu-n 2017. augusztus 28-án megjelent Meglepő lépés Mészáros... Részletek

Kedvező a "Tormási körforgalom" fogadtatása

2017.09.20. 14:18
Mint korábban már megírtuk, megépült Kecskeméten a körforgalom az 5-ös számú főút, a... Részletek

Ezek a cégek végzik el Mohács 12 milliárdos úthálózat- és infrastruktúrafejlesztését

2017.09.20. 12:25
A Swietelsky, a Duna Aszfalt, a Strabag és az A-Híd kötött keretszerződést Moháccsal a... Részletek
Elérhetőségeink

Székhely
6060 Tiszakécske, Béke u. 150.
Tel: (76) 540 060, Fax: (76) 540 061
Email: kozpont@dunaaszfalt.hu

Budapest
1074 Budapest, Rákóczi út 70-72.
Tel: (1) 781 5242, Fax: (1) 781 9027
Email: vallalkozas@dunaaszfalt.hu

Sajtókapcsolat
Lehel Zoltán, szóvívő
Email: sajto@dunaaszfalt.hu

Fenntartható fejlődés

Felismertük: nem elegendő évről-évre egyre több és nagyobb horderejű projekteket megvalósítanunk, mindeközben felelősséggel tartozunk környezetünk megóvásáért, munkatársaink  egészségének megőrzésért.

Alapelvünk: munkáink minden elemét környezetbarát módon folytatjuk.

Célunk, hogy munkánk során megvalósítsuk az anyag-és energiatakarékosságot, a helyi erőforrások hasznosítását, a megújuló természeti erőforrások előtérbe helyezését, a hulladékképződés minimalizálását, a szennyeződések megelőzését és csökkentését, a mennyiségi szemlélet helyett a minőség ösztönzését és a természeti értékek tiszteletét és védelmét.

Kiemelten fontos számunkra a társadalmi felelősségvállalás, ezen belül is a közlekedés biztonság. 2014 szeptemberében elindítottuk saját baleset megelőzési programunkat két városban Kecskeméten és Tiszakécskén, amely során 3-3 kiemelten fontos gyalogátkelőt tettünk biztonságosabbá. Reményeink szerint a piros kiemeléssel felfestett zebrák még nagyobb hatással lesznek az autósokra és körültekintőbb közlekedésre fogja őket ösztönözni.

Büszkék vagyunk szponzorációs tevékenységünkre, hiszen egyre több sportegyesület és sportesemény támogatására van lehetőségünk. Főszponzorként állunk a KTE-Duna Aszfalt kosárlabdacsapat és a CarTeam rallycsapat mellett is, de támogatói vagyunk a Szolnoki Kosárlabda csapatnak is.  Illetve minden évben több kisebb sportesemény megvalósuláshoz járulunk hozzá.

  • 2013 decemberében az Országos Onkológiai Intézet számára egy lézerkéses tüdődaganat műtő készülék megvásárlását tettük lehetővé. A készülék a mellkasban kialakuló jó- vagy rosszindulatú daganatokat a hagyományos, nagyon kiterjesztett mellkas megnyitással együtt járó procedúra nélkül lehet eltávolítani. Hasonló műtétekre ezelőtt a betegeket Bécsbe kellett kiszállítani, azóta Budapesten is lehetőség van ugyanazon a színvonalon, mint Bécsben.
  • 2014 szeptemberében egy balesetmegelőző programot indított Kecskeméten és Tiszakécskén a Duna Aszfalt Kft. 3-3 zebrát piros festéssel tettek még láthatóbbá, emellett pedig egy pályázatot írtak ki a helyi iskolások között, hogy tervezzenek meg egy táblát, amivel a biztonságos közlekedésre sarkalják a közlekedőket. A kampány keretében kiválasztásra került városonként 1-1 egy nyertes pályaművet, amelyet egy jól látható táblán a piros festéssel ellátott gyalogátkelők két oldalára kerültek kihelyezésre, felhívva a figyelmet a biztonságosabb közlekedésre, ezzel téve hatékonyabbá a zebra üzenetét.
  • 2014 decemberében a Duna Aszfalt főtámogatóként csatlakozott a Csemetedoki akcióhoz, amely során az országban elsőként hoztak létre úgynevezett „mesekórházat”, amelyet a Kecskeméti Rajzfilmstúdió tervezett és valósított meg. A 2015 szeptemberében átadott mesekórház lényege, hogy a Kecskeméti Kórházban három emeleten található gyermekosztályok mindegyikét faltól-falig kitapétázták, ezzel egy mesevilágot létrehozva, amely remélhetőleg eltereli a gyermekek figyelmét arról, hogy kórházban vannak.
  • 2015 februárjában egy komplett laparoszkópos tálca megvásárlását tette lehetővé a Bács-Kiskun Megyei Kórház számár a Duna Aszfalt Kft. Az új eszközöknek köszönhetően az Általános Sebészeti Osztályon jelentősen lecsökkent a várólista, az ápolási napok száma, és a betegek felépülési ideje is rövidül. Az intézmény általános sebészei egy modern full HD kamera rendszeren keresztül, egy 26 colos LED monitorra kivetítve képet kapnak a műteni kívánt területről.
  • 2015 júniusában a Duna Aszfalt Kft. második alkalommal adományozott orvosi berendezést a kecskeméti kórháznak, mely szívultrahang készülék a csecsemő-és gyermekgyógyászati osztályon lehetővé teszi a gyorsabb és pontosabb vizsgálatokat. Az új, korszerű eszköz nagyobb felbontású képi minőségének köszönhetően segíti az orvost a diagnosztizálásban, lehetővé téve a legapróbb veleszületett szívrendellenességek korai felismerését. Az adatok szerint csak Bács-Kiskun megyében évente 2200 gyerek közül minden 100. újszülöttnél fennáll a szívrendellenesség veszélye, melyből minden 1000. eset azonnali sürgősségi beavatkozást igényel. Az új szívultrahang készülék jelentősen lecsökkenti az ilyen kritikus helyzetek számát.
  • 2016 áprilisában egy ultrahang-diagnosztikai eszközt vásárolt a Neurológiai és Stroke Osztálya számára. A hordozható eszköz várhatóan évente legalább 4.000 beteg vizsgálatát teszi lehetővé, fontos szerepe van a stroke betegség korai felismerésében, a betegek monitorozásában, illetve a prevencióban is. A betegség diagnosztizálása a készülékkel biztosabbá és gyorsabbá válik. 
  • 2012 óta, immáron 5. éve szponzorálja a vállalat a kecskeméti kosárcsapatot, így a következő szezonban is KTE-Duna Aszfalt névvel szerepel a tavaly 10. helyen végzett csapat.
  • 2016 nyarán egy speciális tábort finanszírozott meg 15 gyermek számára a vállalat, ahol a kecskeméti Nyíri úti Speciális Iskola alsó tagozatos tanulói vettek részt. A programokat és foglalkozásokat az Edutus Főiskola turizmus karának hallgatói, animáció tárgyat is tanuló, önkéntes diákjai és az intézmény egyik oktatója alakították ki.

2016 májusában elfogadták felvételi kérelmünket a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) szervezethez. A Duna Aszfalt és a BCSDH szervezet többi tagja közösen segítik egymást a fenntarthatóság komplex értelmezésében, hozzájárulva ezzel a magyar gazdaság és társadalom fenntartható fejlődéséhez.

Folyamatosan keressük az új lehetőségeket, fejlesztjük eszközparkunkat és vezetünk be innovatív eljárásokat, annak érdekében, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjunk és minél többet adhassunk vissza társadalmunknak.  

A fenntartható fejlődés érdekében tett intézkedéseinket a Duna csoport 2014-es Fenntarthatósági Jelentésében foglaltuk össze, amelyet az alábbiakban töltheti le.

Fenntarthatósági jelentés