világos sötét
Új utakon járunk Innováció Környezetbarát technológiák
Új utakon járunk
Innováció
Környezetbarát technológiák
     
Belépés munkatársaknak
Kiemelt híreink

Vigyázat, csalók élnek vissza a Duna Aszfalt Kft. nevével!

2019.10.14. 15:30
Vigyázat, csalók élnek vissza a Duna Aszfalt Kft. nevével! A Duna Aszfalt Kft-nél, új... Részletek

Bámulatos time-lapse videó az új Körös-híd felépüléséről

2019.10.09. 11:11
Nemrég került átadásra az M44-es autóút Tiszakürt és Kondoros közötti, összesen 62... Részletek

10 millió forint értékű, komplex kardiológiai rendszert kapott Tiszakécske

2019.09.24. 11:29
Ezentúl Tiszakécske városában is elérhető a térség lakosai számára a kardiológiai... Részletek

Innovatív útépítés közérthetően – Aszfaltvizsgálatok

2019.07.15. 15:31
Az Innovatív útépítés közérthetően legújabb részében a Lakitelken található komplex... Részletek

Innovatív útépítés közérthetően - Bitumenvizsgálatok

2019.06.26. 17:42
Az Innovatív útépítés közérthetően legújabb részében ismét a központi laboré a... Részletek

Innovatív útépítés közérthetően - Bitumenemulzió

2019.06.06. 13:32
Az Innovatív útépítés közérthetően legújabb részében az aszfaltkeverő telepet,... Részletek
Aktuális híreink

Idén már 300 rászoruló gyerek táborozhatott a Balatonnál a Duna Aszfaltnak köszönhetően

2019.07.08. 14:17
Május 31. és június 8. között, Balatonföldváron rendezték meg az idén már 300 hadiárvát... Részletek

Hamarosan megújul a Duna Aszfalt arculata

2019.05.08. 11:00
A magyar építőipari piac egyik legjelentősebb szereplőjeként, a Duna Aszfalt lépést tart a... Részletek

Jelentős uniós támogatást kapott az M4-es legkeletibb szakasza

2018.06.04. 11:19
A 82 milliárd forintos forrást elnyerő, közel 30 kilométeres szakasz 2020 márciusára épül... Részletek

A Duna Aszfalt négysávosítja az 54-es főutat Kecskemétnél

2018.05.18. 13:29
A közel 9 milliárd forintos projektben új kerékpárút, körforgalmak és hidak is... Részletek

100 kilométernyi út újul meg Bács-Kiskunban

2018.05.18. 10:20
Főleg a kifejezetten leromlott állapotú négy- és ötszámjegyű útvonalakat fejleszti a Duna... Részletek

Szabó Zsolt a Duna Aszfalt Kft. és a Zengő Motorsport támogatásával a WTCR-ben

2018.04.19. 13:44
A WTCC utódjaként létrehozott WTCR versenyei már javában pörögnek, s a Túraautó-világkupa... Részletek
Elérhetőségeink

Székhely
6060 Tiszakécske, Béke u. 150.
Tel: (76) 540 060, Fax: (76) 540 061

Budapest
1074 Budapest, Rákóczi út 70-72.
Tel: (1) 781 5242, Fax: (1) 781 9027
Email: kozpont@dunaaszfalt.hu

Sajtókapcsolat
Lehel Zoltán, innovációs mérnök, szóvívő
Email: sajto@dunaaszfalt.hu

HR
Kerbeche Tamás, HR Business Partner

Email: kerbeche.tamas@dunaaszfalt.hu


Fenntartható fejlődés

Felismertük: nem elegendő évről-évre egyre több és nagyobb horderejű projekteket megvalósítanunk, mindeközben felelősséggel tartozunk környezetünk megóvásáért, munkatársaink  egészségének megőrzésért.

Alapelvünk: munkáink minden elemét környezetbarát módon folytatjuk.

Célunk, hogy munkánk során megvalósítsuk az anyag-és energiatakarékosságot, a helyi erőforrások hasznosítását, a megújuló természeti erőforrások előtérbe helyezését, a hulladékképződés minimalizálását, a szennyeződések megelőzését és csökkentését, a mennyiségi szemlélet helyett a minőség ösztönzését és a természeti értékek tiszteletét és védelmét.

Kiemelten fontos számunkra a társadalmi felelősségvállalás, ezen belül is a közlekedés biztonság. 2014 szeptemberében elindítottuk saját baleset megelőzési programunkat két városban Kecskeméten és Tiszakécskén, amely során 3-3 kiemelten fontos gyalogátkelőt tettünk biztonságosabbá. Reményeink szerint a piros kiemeléssel felfestett zebrák még nagyobb hatással lesznek az autósokra és körültekintőbb közlekedésre fogja őket ösztönözni.

Büszkék vagyunk szponzorációs tevékenységünkre, hiszen egyre több sportegyesület és sportesemény támogatására van lehetőségünk. Főszponzorként állunk a KTE-Duna Aszfalt kosárlabdacsapat és a CarTeam rallycsapat mellett is, de támogatói vagyunk a Szolnoki Kosárlabda csapatnak is.  Illetve minden évben több kisebb sportesemény megvalósuláshoz járulunk hozzá.

  • 2013 decemberében az Országos Onkológiai Intézet számára egy lézerkéses tüdődaganat műtő készülék megvásárlását tettük lehetővé. A készülék a mellkasban kialakuló jó- vagy rosszindulatú daganatokat a hagyományos, nagyon kiterjesztett mellkas megnyitással együtt járó procedúra nélkül lehet eltávolítani. Hasonló műtétekre ezelőtt a betegeket Bécsbe kellett kiszállítani, azóta Budapesten is lehetőség van ugyanazon a színvonalon, mint Bécsben.
  • 2014 szeptemberében egy balesetmegelőző programot indított Kecskeméten és Tiszakécskén a Duna Aszfalt Kft. 3-3 zebrát piros festéssel tettek még láthatóbbá, emellett pedig egy pályázatot írtak ki a helyi iskolások között, hogy tervezzenek meg egy táblát, amivel a biztonságos közlekedésre sarkalják a közlekedőket. A kampány keretében kiválasztásra került városonként 1-1 egy nyertes pályaművet, amelyet egy jól látható táblán a piros festéssel ellátott gyalogátkelők két oldalára kerültek kihelyezésre, felhívva a figyelmet a biztonságosabb közlekedésre, ezzel téve hatékonyabbá a zebra üzenetét.
  • 2014 decemberében a Duna Aszfalt főtámogatóként csatlakozott a Csemetedoki akcióhoz, amely során az országban elsőként hoztak létre úgynevezett „mesekórházat”, amelyet a Kecskeméti Rajzfilmstúdió tervezett és valósított meg. A 2015 szeptemberében átadott mesekórház lényege, hogy a Kecskeméti Kórházban három emeleten található gyermekosztályok mindegyikét faltól-falig kitapétázták, ezzel egy mesevilágot létrehozva, amely remélhetőleg eltereli a gyermekek figyelmét arról, hogy kórházban vannak.
  • 2015 februárjában egy komplett laparoszkópos tálca megvásárlását tette lehetővé a Bács-Kiskun Megyei Kórház számár a Duna Aszfalt Kft. Az új eszközöknek köszönhetően az Általános Sebészeti Osztályon jelentősen lecsökkent a várólista, az ápolási napok száma, és a betegek felépülési ideje is rövidül. Az intézmény általános sebészei egy modern full HD kamera rendszeren keresztül, egy 26 colos LED monitorra kivetítve képet kapnak a műteni kívánt területről.
  • 2015 júniusában a Duna Aszfalt Kft. második alkalommal adományozott orvosi berendezést a kecskeméti kórháznak, mely szívultrahang készülék a csecsemő-és gyermekgyógyászati osztályon lehetővé teszi a gyorsabb és pontosabb vizsgálatokat. Az új, korszerű eszköz nagyobb felbontású képi minőségének köszönhetően segíti az orvost a diagnosztizálásban, lehetővé téve a legapróbb veleszületett szívrendellenességek korai felismerését. Az adatok szerint csak Bács-Kiskun megyében évente 2200 gyerek közül minden 100. újszülöttnél fennáll a szívrendellenesség veszélye, melyből minden 1000. eset azonnali sürgősségi beavatkozást igényel. Az új szívultrahang készülék jelentősen lecsökkenti az ilyen kritikus helyzetek számát.
  • 2016 áprilisában egy ultrahang-diagnosztikai eszközt vásárolt a Neurológiai és Stroke Osztálya számára. A hordozható eszköz várhatóan évente legalább 4.000 beteg vizsgálatát teszi lehetővé, fontos szerepe van a stroke betegség korai felismerésében, a betegek monitorozásában, illetve a prevencióban is. A betegség diagnosztizálása a készülékkel biztosabbá és gyorsabbá válik. 
  • 2012 óta, immáron 5. éve szponzorálja a vállalat a kecskeméti kosárcsapatot, így a következő szezonban is KTE-Duna Aszfalt névvel szerepel a tavaly 10. helyen végzett csapat.
  • 2016 nyarán egy speciális tábort finanszírozott meg 15 gyermek számára a vállalat, ahol a kecskeméti Nyíri úti Speciális Iskola alsó tagozatos tanulói vettek részt. A programokat és foglalkozásokat az Edutus Főiskola turizmus karának hallgatói, animáció tárgyat is tanuló, önkéntes diákjai és az intézmény egyik oktatója alakították ki.

2016 májusában elfogadták felvételi kérelmünket a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) szervezethez. A Duna Aszfalt és a BCSDH szervezet többi tagja közösen segítik egymást a fenntarthatóság komplex értelmezésében, hozzájárulva ezzel a magyar gazdaság és társadalom fenntartható fejlődéséhez.

Folyamatosan keressük az új lehetőségeket, fejlesztjük eszközparkunkat és vezetünk be innovatív eljárásokat, annak érdekében, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjunk és minél többet adhassunk vissza társadalmunknak.  

A fenntartható fejlődés érdekében tett intézkedéseinket a Duna csoport 2014-es Fenntarthatósági Jelentésében foglaltuk össze, amelyet az alábbiakban töltheti le.

Fenntarthatósági jelentés

Éves energetikai szakreferensi riport - DUNA ASZFALT Út és Mélyépítő Kft

Éves energetikai szakreferensi riport - Hódút Freeway Aszfaltkeverék Gyártó és Építő Kft