Duna Csoport

A Duna cégcsoport a hazai mélyépítés meghatározó szereplője. A 100%-ban magyar tulajdonú vállalategyüttes mind a gyártás, mind a kivitelezés területén jelentős referenciákkal bír.
 

 

A vállalatcsoport kiemelt jelentőséget tulajdonít a minőségnek, ISO 9001:2000, ISO 14001, OHSAS 18001 minőségügyi rendszerekkel, valamint NATO beszállításra alkalmasságot igazoló tanúsítvánnyal is rendelkezik.

A Duna Csoportnak országosan jelenleg a mélyépítés teljes spektrumát lefedő területi igazgatóságai vannak, az autópálya építésekhez pedig külön projektirodákat hozott létre. Ezeket 20 főépítés-vezetőség és projektiroda, 11 aszfaltkeverő telep, 8 mobil betonkeverő, 2 kőbánya, 1 emulziógyártó és 1 útépítési laboratórium szolgálja ki.

A vállalatcsoport jelentős gépparkkal, közel 1500 dolgozóval és számos gondosan kiválasztott és ellenőrzött partnerrel és alvállalkozóval rendelkezik, mely lehetővé teszi, hogy az egész ország területén megbízható minőségű munkát végezzen.

 

A minőség mellett a vállalatcsoport másik zászlóshajója a fenntarthatóság, mely magában foglalja a legújabb, innovatív és egyben környezetbarát technológiák alkalmazását. Kiváló példája ennek a francia licenc alapján előállított LEA (Low Energy Asphalt), mérsékelt hőmérsékletű aszfaltkeverék, melynek kizárólagos hazai forgalmazója a Duna Csoport. Az új eljárás a hagyományos technológiával szemben jóval kisebb széndioxid-kibocsátással és energiafelhasználással jár, így jelentősen hozzájárul az üvegházhatás csökkenéséhez. A cégcsoport célkitűzései közé tartozik, hogy a jövőben elsősorban LEA alkalmazásával végezzék útépítési munkáikat, ezért 2014-ben második aszfaltkeverőtelepüket is alkalmassá tették a LEA gyártására.

 

A Duna Csoport több innovatív technológiai megoldást dolgozott ki, melyekkel még inkább környezetbaráttá, gazdaságossá tehető az útépítés.

 

Ide tartozik többek között az emulziógyártás és a 100% mart aszfalt felhasználásával készülő RC-aszfalt is. A környezetbarát és fenntartható gyártási eljárások mellett a cégcsoport a kivitelezések során különös figyelmet fordítanak az állat- és növényvilág védelmére és arra, hogy a lakosság életkörülményeiben hosszú távú javulás következzen be.
 

Fő tevékenységek

  • útépítés és -felújítás
  • közművezetékek fektetése, víz- és szennyvíztisztító műtárgyak építése
  • környezetvédelmi projektek megvalósítása
  • komplex infrastruktúra-fejlesztés
  • hídépítés
     

Cégcsoport történet

  • 1996 – Duna Aszfalt Kft. megalapítása
  • 2009 – Hódút Freeway Kft. és a Vakond Via Kft. megalapítása
  • 2010 – Duna Aszfalt cégcsoport mai formájának létrehozása

 


A Duna Csoport tagjai

 

Duna Aszfalt Kft.

A cégcsoport vezető vállalkozása, a Duna Aszfalt Kft. 1996-ban alakult. Az ország számos településén végez út- és mélyépítő tevékenységet fővállalkozóként. Stabil és megbízható partnere önkormányzatoknak, gazdasági társaságoknak, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-nek és a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek. A cég életében az elmúlt évek legfontosabb projektjei a kecskeméti Mercedes gyár tereprendezési, útépítési és térburkolási munkái, az M43-as autópálya 23 km-es építése, a 445 sz. főút Kecskemét északi elkerülő építése és a 348-as Nyíregyháza elkerülő építése voltak. A Duna Aszfalt Kft. jelenleg a magyar építőipari piac egyik legjelentősebb szereplője. Jelenleg többek között az M4-es autópálya három, az M35-ös autópálya egy és az M44-es autópálya két szakaszán dolgozik.

Hódút Kft.

A Hódmezővásárhelyi Útépítő Kft. (Hódút Kft.) 1994-ben alakult, amelynek jogelődje az 1949-ben létrejött Szentesi Útfenntartó Nemzeti Vállalat volt, amely később Hódmezővásárhelyi Közúti Építő Vállalat néven működött Délkelet-Magyarországon. 2007-től a Duna Aszfalt cégcsoport tagjaként főként labortevékenységet végzett, de részt vett számos építőipari munkában generálkivitelezőként. 2015 tavaszától, főleg az ország déli és keleti régiójában tevékenykedik a vállalat, a fő telephelyek Hajdúböszörményben, Sárándon, Debrecenben, Békéscsabán, Hódmezővásárhelyen, Lakitelken találhatók. A biztos kiszolgálói háttérrel és gépparkkal rendelkező, 200 főt meghaladó foglalkoztató vállalat útfelújítással, útépítéssel, hídépítéssel és környezetvédelmi beruházások megvalósításával és útépítéshez kapcsolódó minősített labortevékenységgel foglalkozik.

Magyar Vakond Kft.

A Magyar Vakond Kft. jogelődje a 1991-ben alakult Vakond Kft. A mélyépítéssel, útépítéssel, közműépítéssel foglalkozó vállalat 2009 óta főleg vagyonkezelői tevékenységet végzett a Duna Csoportnak. 2015 tavaszától 50 fős csapattal, több évtizedes gyakorlattal rendelkező mérnökgárdával kiegészülve fókuszál újból a kivitelezési tevékenységre. A 28 éves múltra visszatekintő vállalat az egész országban végez munkát vízépítés, szennyvízcsatorna-hálózatépítés, szennyvíztisztító-telepépítés, ivóvízellátás fejlesztés, csapadékvíz-elvezető kiépítés, vízkár-elhárítási és vízvédelmi munkák, valamint hulladékgazdálkodási rendszerek területén.

Hódút Freeway Kft.

Az építőipari alapanyagtermelő vállalat 2009 elején kezdte meg működését. A cég bányászati tevékenységgel, valamint aszfalt- és betongyártással foglalkozik. A Hódút Freeway Kft. Békéscsabán, Dunaharasztiban, Hajdúböszörményben, Kisszálláson, Lakitelken, Sármelléken és Csornán üzemeltet aszfaltkeverő üzemet. Lakitelken bitumenemulzió gyártást is végez, Gyöngyöstarjánban és Bugyin pedig kőbányát működtet.

Vakond Via Kft.

A 2008 végén alakult vállalat tevékenysége gépészeti javításból és mélyépítési gépmunka szolgáltatásból áll. Javítóműhelyt, géptelepet Gyálon, Tiszakécskén és Hódmezővásárhelyen üzemeltet a vállalkozás. Szolgáltatásainak jelentős hányadát a Duna Aszfalt magyarországi kivitelezési munkái kötik le, de 2011-ben egy jelentős romániai projektben is közreműködött.