Támogatások

Magyarország egyik vezető nagyvállalata, a Duna Aszfalt társadalmilag is felelős cégként feladatának és kötelességének tekinti, hogy azokon a területeken is támogatást nyújtson, amelyekre alaptevékenysége nem terjed ki. A hazai mélyépítés meghatározó szereplőjeként cégünk életében a társadalmi felelősségvállalás kérdése kiemelt szerepet kap. Főbb támogatási köreink a tehetséggondozás, az egészségügy, a sport és a közlekedésbiztonság. Az elmúlt években szervezett formában folytattuk CSR-tevékenységünket, számos projekt során bizonyítottuk elköteleződésünket, melyekből párat alább kiemelnénk:

 • 2013 decemberében az Országos Onkológiai Intézet számára egy lézerkéses tüdődaganat műtő készülék megvásárlását tettük lehetővé. A készülék segítségével a mellkasban kialakuló jó- vagy rosszindulatú daganatokat a hagyományos, kiterjesztett mellkasmegnyitással együtt járó procedúra nélkül lehet eltávolítani. Hasonló műtétekre ezelőtt a betegeket Bécsbe kellett szállítani, azonban a készülék megvásárlása lehetővé tette, hogy Budapesten ugyanazon a színvonalon kapjanak ellátást a betegek, mint külföldön.
 • 2014 szeptemberében egy balesetmegelőző programot indítottunk Kecskeméten és Tiszakécskén, melynek keretei között 3-3 zebrát piros festéssel tettünk még láthatóbbá. Emellett egy pályázatot is kiírtunk a helyi iskolások között, hogy tervezzenek meg egy táblát, amivel a biztonságos közlekedésre sarkalják a közlekedőket. A kampány keretében kiválasztottunk városonként 1-1 egy nyertes pályaművet, amelyet egy jól látható táblán, a piros festéssel ellátott gyalogátkelők két oldalára helyeztünk ki, így felhívva a figyelmet a biztonságosabb közlekedésre, ezzel hatékonyabbá téve a zebra üzenetét.
 • 2014 decemberében a Duna Aszfalt főtámogatóként csatlakozott a Csemetedoki akcióhoz, amely során az országban elsőként hoztunk létre úgynevezett „mesekórházat”, amelyet a Kecskeméti Rajzfilmstúdió tervezett és valósított meg. A 2015 szeptemberében átadott mesekórház lényege, hogy a Kecskeméti Kórházban három emeleten található gyermekosztályok mindegyikét faltól-falig kitapétázták, ezzel egy mesevilágot létrehozva, amely remélhetőleg eltereli a gyermekek figyelmét arról, hogy kórházban vannak.
 • 2015 februárjában egy komplett laparoszkópos tálca megvásárlását tettük lehetővé a Bács-Kiskun Megyei Kórház számára. Az új eszközöknek köszönhetően az Általános Sebészeti Osztályon jelentősen lecsökkent a várólista, az ápolási napok száma és a betegek felépülési ideje is rövidült. A speciális készülék megvásárlásával az intézmény általános sebészei egy modern, full HD kamerarendszeren keresztül, egy 26 colos LED monitorra kivetítve képet kapnak a műteni kívánt területről.
 • 2015 júniusában második alkalommal adományoztunk orvosi berendezést a kecskeméti kórháznak. A szívultrahangkészülék a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályon teszi azóta lehetővé a gyorsabb és pontosabb vizsgálatokat. Az új, korszerű eszköz nagyobb felbontású képi minőségének köszönhetően segíti az orvosokat a diagnosztizálásban, lehetővé téve a legapróbb veleszületett szívrendellenességek korai felismerését. Az adatok szerint csak Bács-Kiskun megyében évente 2200 gyerek közül minden 100. újszülöttnél fennáll a szívrendellenesség veszélye, melyből minden 1000. eset azonnali sürgősségi beavatkozást igényel. Az új szívultrahang azonban jelentősen lecsökkenti az ilyen kritikus helyzetek számát.
 • 2016 áprilisában immár harmadszor adományoztunk orvosi berendezést a kecskeméti kórháznak. Egy új ultrahangdiagnosztikai készüléket (a stroke korszerű diagnosztikáját, terápiáját és nyomon követését biztosító eszköz) adtunk át, amely hatalmas előrelépést jelent a betegek állapotának felismerésében, a még pontosabb diagnózisok megalkotásában. Ez az új készülék alkalmas a TCCD (Transzkraniális Color Doppler) vizsgálat végzésére is, mellyel már az agyi erek állapotáról is képet kaphatnak és segítségével monitorozhatják a stroke-ot elszenvedett betegeket.
 • 2016 nyarán egy speciális tábort finanszíroztunk 15 gyermek számára, ahol a kecskeméti Nyíri úti Speciális Iskola alsó tagozatos tanulói vettek részt. A programokat és foglalkozásokat az Edutus Főiskola turizmus karának hallgatói, animáció tárgyat is tanuló, önkéntes diákjai és az intézmény egyik oktatója alakították ki.
 • A Kárpátaljai Szövetség által szervezett 2018. május 26-június 5. közötti rehabilitációs tábor főtámogatója a Duna Aszfalt Kft. volt. A szövetség az elmúlt években több száz kárpátaljai hadiárva és hadiözvegy, illetve rászoruló gyermek rehabilitációs programját szervezte meg. Az tábor, melyen a Kárpátalján található magyar és művészeti iskolák 8 és 12 év közötti, rászoruló, négyes tanulmányi átlag fölötti, magyar és ruszin diákjai vehettek részt, a gyermekek számára élményt és alkotótevékenységet kínált. A balatonföldvári rehabilitációs tábor költségvetése közel 19 millió forintot tett ki, melyhez Magyarország egyik vezető nagyvállalataként a teljes összeg biztosításával járultunk hozzá.
 • 2018-ban az Újvilág Passió Kecskeméti Katona József Színház által bemutatásra kerülő előadásainak a támogatói voltunk. Jézus Krisztus, a Megváltó szenvedéstörténete az egyik legismertebb témakör az irodalomtörténetben. A Kecskeméti Katona József Színház immár 7. éve arra vállalkozott, hogy az ismert eseményeket szabadtéren, a hagyományokhoz ragaszkodva, ám mégis azoktól kissé eltérő módon mutassa be. A kecskeméti előadás sajátossága volt, hogy a pálosok szemszögéből mutatta be az ottani eseményeket, a térítés kezdeti stádiumait. A helyszín a Kecskeméti Arborétum volt, melynek vonzerejét növelte, hogy területén áll az 1718-ban épült műemlék, a Mária-Kápolna oromzatos homlokzattal.
 • 2018.09.03-án közel 300 tanuló vehette birtokba a gyönki általános iskola sporttermét, melyet a helyi kórusnak köszönhetően újítottak fel. A környék tehetséges fiataljainak mindennapjait megkönnyítő nagyszabású projektet 21,5 millió forinttal támogattuk.
 • Gyönk – Harmónia Rend-band kórus és zenekar A gyönki iskolai tanulóiból álló kórussal már több projekt során együttműködtünk, így 2019 elején fontosnak tartottuk, hogy az új hangtechnikai felszerelések megvételével és a külföldi vendégszereplések támogatásával is segítsük őket.
  • Hangtechnika vásárlás: 2.150.000 Ft - Ütemezés: 2019.03.31.
  • Külföldi vendégszereplés támogatása: 1.500.000 Ft - Ütemezés: 2019. (felmerülés előtti hónapban)
  • Külföldi vendégszereplés támogatása: 350.000 Ft - Ütemezés: 2019. (felmerülés előtti hónapban)
  • Hangtechnika vásárlás: 2.200.000 Ft - Ütemezés: 2020.03.31.
 • A Kárpátaljai Szövetség által szervezett 2019. május 31-június 8. közötti rehabilitációs tábor támogatója ismételten a Duna Aszfalt Kft. volt. A Balatonföldváron megrendezett tábor 2019-ben már 300 hadiárvát és rászoruló gyereket, illetve kísérőiket fogadta rehabilitációs és alkotó programokkal. A 2019-ben 30 éves civil szervezet, a Kárpátaljai Szövetség az elmúlt években több száz rászoruló gyermek táboroztatását szervezte meg Balatonföldváron. A 13. alkalommal megrendezett ifjúsági alkotótábor helyszíne 2019-ben is a Riviéra Park Hotel volt. 2016 óta a tábor az orosz-ukrán katonai konfliktus szomorú következményei miatt a kárpátaljai hadiárva gyermekeket is fogadja, hogy az alkotótáborral párhuzamosan egy rehabilitációs programban is részt vehessenek. 2019-ben is indokolt volt az élményt, kikapcsolódást és alkotótevékenységet kínáló tábor megszervezése, melyen kárpátaljai magyar tanítási nyelvű, általános-, valamint művészeti iskolák 8-12 éves, rászoruló, magyar és ruszin diákjai vehetnek részt. A tábor költségvetésének több mint felét, 13,5 MFt-ot álltunk.
 • I. Junior Torna Világbajnokság - Győr A Magyar Torna Szövetség és Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a Győrben megrendezésre kerülő I. Junior Torna Világbajnokságra a Duna Aszfalt Kft.-től, mint főtámogatótól 44,45 MFt-ot kapott a rendezvény költségeihez történő hozzájárulásként. A verseny a győri Audi Arena-ban került megrendezésre. Az esemény időpontja: 2019. június 27-30. volt.
 • BME szakmérnöki képzés A BME-n 2019-ben újrainduló szakmérnök képzés jegyzeteinek elkészítését 3,5 millió forinttal támogattuk, szem előtt tartva a mérnökképzés és azon belül is a továbbképzés, az újdonságok és az innovációk oktatásának fontosságát.