Környezetvédelem

A minőség mellett a Duna csoport másik zászlóshajója a fenntarthatóság, mely magában foglalja többek között az innovatív és egyben környezetbarát technológiák alkalmazását, hisz felismertük, hogy nem elegendő évről-évre egyre több és nagyobb horderejű projekteket megvalósítanunk, mindeközben felelősséggel tartozunk környezetünk megóvásáért, munkatársaink egészségének megőrzésért.
 

 

Alapelvünk, hogy munkáink minden elemét környezetbarát módon folytatjuk s célunk, hogy munkánk során megvalósítsuk az anyag-és energiatakarékosságot, a helyi erőforrások hasznosítását, a megújuló természeti erőforrások előtérbe helyezését, a hulladékképződés minimalizálását, a szennyeződések megelőzését és csökkentését, a mennyiségi szemlélet helyett a minőség ösztönzését és a természeti értékek tiszteletét és védelmét.

A fentiek érdekében cégcsoportunk több innovatív újrahasznosítási, technológiai megoldást dolgozott ki, melyek az energiatakarékos, környezetbarát és gazdaságos útépítés lehetőségét teremtették meg. Ide tartozik többek között az emulziógyártás és a 100% mart aszfalt felhasználásával készülő RC-aszfalt is. További kiváló példa a francia licenc alapján előállított LEA (Low Energy Asphalt) mérsékelt hőmérsékletű aszfaltkeverék, melynek kizárólagos hazai forgalmazója a Duna csoport. Az új eljárás a hagyományos technológiával szemben jóval kisebb széndioxid-kibocsátással és energiafelhasználással jár, így jelentősen hozzájárul az üvegházhatás csökkenéséhez. A cégcsoport célkitűzései közé tartozik, hogy a jövőben elsősorban LEA alkalmazásával végezzük útépítési munkáikat, ezért 2014-ben második aszfaltkeverőtelepünket is alkalmassá tettük a LEA gyártására.

A környezetbarát és fenntartható gyártási eljárások mellett a cégcsoport a kivitelezések során különös figyelmet fordít az állat- és növényvilág védelmére és arra, hogy a lakosság életkörülményeiben hosszú távú javulás következzen be.

2016 májusában elfogadták felvételi kérelmünket a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) szervezethez. A Duna Aszfalt és a BCSDH szervezet többi tagja közösen segítik egymást a fenntarthatóság komplex értelmezésében, hozzájárulva ezzel a magyar gazdaság és társadalom fenntartható fejlődéséhez.

Folyamatosan keressük az új lehetőségeket, fejlesztjük eszközparkunkat és vezetünk be innovatív eljárásokat, annak érdekében, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjunk és minél többet adhassunk vissza társadalmunknak.