Hírek


2018. június 25.

Nagyszabású munkálatok indulnak a bajai kikötőben

A Duna Aszfalt munkájával jelentős infrastrukturális fejlesztést hajtanak végre, többek között várhatóan egy 120 tonnás teherbírású nehézberakót is átadnak.


Megkezdődhet a bajai közforgalmú kikötő fejlesztése, miután a logisztikai központot működtető Bajai OKK Kft. üzemeltetője és a nyertes ajánlattevő Duna Aszfalt Kft. képviselője aláírta a megbízási szerződést – számol be a Bács-Kiskun megyei város honlapja. Az uniós közbeszerzési adatok szerint a mintegy 3,4 milliárd forintos beruházást az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program körülbelül 95 százalékos támogatásával valósítják meg.

A projekt részét képezik a tervezési feladatok is, melyekkel várhatóan nyár végéig készülnek el, a kivitelezés ezzel párhuzamosan kezdődik el majd. A fejlesztés során többek között

  • új utakat és parkolókat adnak át,
  • átépítik a teljes vasúti részt, ahol trimodális átrakórendszert alakítanak ki, mellyel gyorsítják a vízi és vasúti szállítmányozás kapcsolatát,
  • megerősítik a partfal meglevő szakaszát és egy új szakaszt is építenek,
  • illetve elkészül egy 120 tonnás terhelésű berakó is.

Fontos munkába kezdhet a Duna Aszfalt

A szerződéskötést bejelentő sajtóeseményen Varga Antal, a Duna Aszfalt ügyvezetője elmondta: nagy horderejű munka következik. Zsigó Róbert államtitkár kiemelte: Baja mindig is kereskedelmi központ volt, a kikötő nagyon fontos szerepet játszik a helyi gazdaság fejlődésében is. A szintén felszólaló Fercsák Róbert polgármester pedig azt hangsúlyozta, hogy nagy öröm, hogy a város szinte minden pontján zajlik rekonstrukciós munka, ehhez csatlakozik a kikötő beruházása is.