2020. április 20.

A Duna Aszfalt tulajdonosa magánemberként is segít

A koronavírus elleni harcot segítve 15 000 darab orvosi maszkot ajánlott fel a Duna Bonum magánalapítvány Tiszakécske városának.

A koronavírus elleni harcot segítve 15 000 darab orvosi maszkot ajánlott fel a Duna Bonum magánalapítvány Tiszakécske városának. A védőmaszkokat minden tiszakécskei lakos megkapja, a fennmaradó tételt pedig a városi közintézményekben dolgozók használhatják majd.

 

A Duna Aszfalt Kft., két darab magas tudású intenzívosztályos lélegeztetőgép megrendeléséhez segítette a Bács-Kiskun Megyei Kórházat.

Szíjj László 100 százalékos tulajdonában álló Duna Aszfalt Kft. a hazai építőipari vállalatok között is kiemelkedő mértékben, már sok száz esetben kezdeményezett vagy vett részt különböző, esetenként akár több tízmillió forintos nagyságú támogatási akciókban. A társaság egyik utolsó ilyen támogatása volt, amikor 2019 októberében az SMA 2-es típusú, gerincvelő eredetű izomsorvadásban szenvedő Leventének a szükséges gyógyszer megvásárlásához 100 millió forintos támogatást nyújtott. A vállalkozó a tulajdonában álló vállalatok támogatási tevékenysége mellett mára létrehozta a Duna Bonum nevű magánalapítványát, amelyen keresztül immár, mint magánszemély is jelentős értékű adományokkal segít.

 

A Duna Aszfalt Kft. a koronavírus járvány kitörése óta minden lehetséges módon próbálta a megfelelő védőmaszkokat beszerezni a munkavállalói számára. Miután jelenleg a világon vélhetően az egyik legkeresettebb termék az orvosi védőmaszk, így a Duna Aszfalt Kft.-nek is rendkívüli akadályokkal kellett megküzdenie, hogy be tudjon szerezni 100 ezer darab N95-ös típusú orvosi védőmaszkot. A közel 200 millió forintos beszerzés keretén belül megvásárolt maszkok kiosztása előtt a Kínából származó termékek európai CE minősítését a Duna Aszfalt Kft. hivatalosan leellenőriztette, így a közel 1500 főt foglalkoztató Duna-csoport dolgozói számára már azonnal el is kezdték azok kiosztását.

 

A Duna Aszfalt Kft. tulajdonosa Szíjj László, a Duna Bonum nevű magánalapítványán keresztül ebből a jelentős kontingensből 15 ezer darab maszkot, pénteken a vállalat székhelyén, Tiszakécskén átadott Tóth Jánosnak a város polgármesterének, annak érdekében, hogy minden tiszakécskei lakos kaphasson egyet-egyet belőle. A polgármesteri hivatal azon túl, hogy a lakosoknak eljuttattja a védőmaszkokat, vállalta, hogy a fennmaradó tételt a városi közintézményekben dolgozók számára átadja.

 

A Duna Aszfalt Kft. továbbá a Bács-Kiskun Megyei Kórház Alapítványa számára mintegy 18 millió forintos támogatás által, további két GE Carescape R860 magas tudású intenzívosztályos lélegeztetőgép megrendelését tette lehetővé. #vigyazzunkegymasra

 

Tiszakécske 2020. április 17.