2018. április 19.

Szabó Zsolt a Duna Aszfalt Kft. és a Zengő Motorsport támogatásával a WTCR-ben

A WTCC utódjaként létrehozott WTCR versenyei már javában pörögnek, s a Túraautó-világkupa mezőnyében számos magyar bizonyíthat a szezonban.

A FIA, azaz a Nemzetközi Automobil Szövetség új bajnokságában a 22 éves versenyző, Szabó Zsolt lett Nagy Norbert csapattársa a Zengő Motorsport és a Duna Aszfalt Kft. támogatásának hála.

Szabó tavaly év közben került a Zengő-csapatához, amikor Aurelien Panist váltva, Argentínától kezdve lett Nagy csapattársa. A fiatal versenyző legjobb eredménye a tavalyi szezon során, pontosabban a második makaói futamon szerzett, egy pontot érő 10. hely. A Zengő Motorsport WTCR-be való indulása sokáig bizonytalan volt, de végül Honda helyett Seattal (Cupra) és két magyar versenyző leigazolásával rajtoltak el.

,,A csapattársam és a versenyautó sem lesz ismeretlen számomra, hiszen az Európa-bajnokságon a tavalyi évben is Nagy Norberttel versenyezhettem egy Seat Leon Cupra TCR-ben. Alig várom, hogy azoktól tanuljak, akik miatt még óvodásként elhatároztam, hogy elkezdem a versenyzést. Köszönöm a Zengő Motorsport és a Duna Aszfalt Kft. támogatását, amivel lehetőséget biztosítottak nekem arra, hogy az idei év tagadhatatlanul legnívósabb bajnokságában mutathassam meg képességeimet!"- írta a 66-os rajtszámmal induló Szabó a Facebookon.

A FIA WTCR 1. fordulóján Marrakeshben már bizonyította rátermettségét a fiatal pilóta, hisz az április 8-9-én megrendezett eseményen a szombati időmérő edzésen egy másodpercre volt a leggyorsabb SEAT-os köridőtől. Az aznapi versenyen a 22. helyről a 16.-ra tornázta fel magát Szabó. A vasárnap reggeli időmérőn sikerült megjavítania a szombati köridőt és 0,4 másodpercre közelítette meg a leggyorsabb SEAT-os márkatársát a pilóta, aki a hétvége második – vasárnap első - futamát a 19. helyről várhatta. Ezután Szabó felküzdötte magát a 16. helyre, ám a verseny féltávjánál Gianni Morbidelli nekiütközött a magyar versenyző autójának, aki feladni kényszerült a hétvége további futamait. A Duna Aszfalt Kft. szponzoráltja egyelőre az autóval való összeszokást tartja a legfontosabbnak, de a köridők biztató javulása is azt mutatja, hogy van esély a célként kitűzött TOP 10-es eredmény elérésére. Aki kíváncsi Szabó Zsoltra és örömmel látogatna ki egy WTCR versenyre, az nemsokára megteheti, hisz 2018. április 27-29. között a Hungaroring ad otthont a bajnokságnak.