Hírek


2018. május 18.

100 kilométernyi út újul meg Bács-Kiskunban

Főleg a kifejezetten leromlott állapotú négy- és ötszámjegyű útvonalakat fejleszti a Duna Aszfalt, a Hódút, a Soltút és az Euroaszfalt.


Bács-Kiskunban folytatódik a Magyar Közút Nzrt. országos útfelújítási programja – tájékoztatott csütörtökön a megyei önkormányzat és az állami útfenntartó vállalat. A Magyar Közút nemrég jelentette be a fejlesztéssorozat békési, somogyi , nógrádi , baranyai , tolnai , illetve jász-nagykun-szolnoki elemeit is.

526 kilométernyi utat korszerűsítenek uniós támogatással hazánkban

Korábbi tájékoztatások alapján Magyarország teljes területén 526 kilométernyi út az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával újul meg. Ezzel egyidőben hasonló nagyságrendű hazai finanszírozású útrestaurációra is sor kerül. Bács-Kiskun útjain most a Duna Aszfalt Kft. és a Hódút Kft. konzorciuma, illetve a Soltút Kft. és az Euroaszfalt Kft. társulása is megkezdte a munkálatokat. A megyében a felújításra kijelölt szakaszok kiválasztásánál előnyt élveztek a kifejezetten leromlott állapotú, négy és ötszámjegyű útvonalak. A TOP-ból származó uniós keretből 33 kilométert restaurálnak, a fennmaradó mintegy 70 kilométert saját keretből korszerűsíti a Magyar Közút.

Szinte mindenhol megkezdődtek már a munkálatok a megyében

Bács-Kiskunban kerül sor a hazánkban lezajló útfelújítások egytizedére, most az alábbi utakat modernizálják: A megye északi, déli és középső részét is érintő fejlesztéssorozatban már áprilisban megindultak a munkálatok és átlagosan 40 százalékos elkészültségi szintnél járnak. Ez alól kivétel a Hajós mellett tervezett projekt, melyet várhatóan jövő év tavaszán kiviteleznek, mivel itt a fejlesztés egy híd korszerűsítését is magába foglalja.