Hírek


2021. szeptember 15.

160 járdaburkolat újul meg: ez Békéscsaba történetének legnagyobb volumenű járdafelújítása

A projekt másfél évig tart és várhatóan 160 utca járdaburkolata lesz megépítve, illetve felújítva a cégcsoportunkhoz tartozó Hódút Kft. munkájával.


Elkezdődött Békéscsaba történetének legnagyobb volumenű járdaépítési programja, amelyre a kormány 2,3 milliárd forintot biztosított – hangzott el a helyszíni sajtótájékoztatón hétfőn.

A beruházás a Hódút Kft. kivitelezésében valósul meg – derül ki a közbeszerzési ismertetőből.

Szarvas Péter (Hajrá Békéscsaba Egyesület) polgármester a fejlesztési programot történelmi léptékűnek nevezte, mivel soha ekkora összeget nem fordítottak még járdafelújításra Békéscsabán. Közösségi oldalán tett legutóbbi bejegyzésében a polgármester közölte, a négy ütemben megvalósuló fejlesztés első részében 35 járdaszakasz készül el, 17 helyen már e hónapban elkezdődnek a munkálatok.

2022 végén zárulhat a projekt

A projekt másfél évig tart és várhatóan 160 utca járdaburkolata lesz megépítve, illetve felújítva. A beruházás mintegy 65 ezer méter hosszúságú, 75 500 négyzetméternyi járdafelületet jelent.

A teljes beruházás a tervek szerint 2022 végén zárul.

A járdafelújítási program mellett hétmilliárd forintot meghaladó összeget biztosított a kormány Békéscsabának úthálózata fejlesztésére a Modern városok program részeként. 2022 végéig több mint 80 utcában zajlanak útépítési vagy útfelújítási munkák majd, a program első üteme már elindult.