Hírek


2018. július 28.

A Duna Aszfalt kivitelezi az átfogó szolnoki közlekedésfejlesztés első projektjét

A város leromlott állapotban levő Zagyva-hídja újul meg a 2,6 milliárdos beruházássorozat első ütemében.


Szolnok önkormányzata kihirdette a Zagyva-híd felújítási munkáinak elvégzésére kiírt közbeszerzés eredményét a TED-en. A munkákat a Duna Aszfalt Kft. végezheti el a város nettó 297 millió forintos beruházásában. A projekt a Mester út környékét megújító, 2,6 milliárd forintos közlekedésfejlesztési program része, melynek célja a munkaerő mobilitás ösztönzése.

Gyakorlatilag új híd épül

A TOP uniós forrásaiból megvalósuló program első lépésében a Sebestény körúti Zagyva-híd újul meg, mely annyira leromlott állapotba került, hogy elodázhatatlanná vált a felújítása. "A tervezettnek sokszorosa lett az évek alatt a forgalom, a szerkezet megromlott, valójában szinte új hidat építenek majd öt hónapon át – tájékoztatott korábban Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere.

A projekt során nem csupán a korlátokat és az útburkolatot javítják ki, hanem szerkezeti korrózióvédelmet is kap az átkelő. A program következő elemeként körforgalom épül a Városmajor úti csomópontban, valamint 2 kilométerrel meghosszabbítják a Sebestény körutat a Mester útig.

Ezen felül a már meglévő utak melletti kerékpáros utakat felújítják, az új útszakasz mellett pedig új kerékpárutat építenek.