Hírek


2020. december 14.

A Duna Aszfalt Zrt. kötvényeinek minősítése


A Duna Aszfalt Zrt. (akkor még Kft-ként) 2019. október 17-én 30 milliárd HUF értékben bocsájtott ki kötvényeket a Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett Növekedési Kötvényprogram keretében. Az értékpapírok futamideje 10 év, évi 2,99%-os fix kamatozással és a tőkét a végén egy összegben kell majd visszafizetni. Később a Budapesti Értéktőzsde Zrt. által működtetett XBond multilaterális kereskedési rendszerbe történő regisztrációja 2020. április 6. napjával valósult meg.

Társaságunk a kibocsátásból származó forrásokat tevékenységének diverzifikálására, illetve üzemméretének akvizíciókkal és új projektekkel történő növelésére kívánja felhasználni.

A Scope Ratings GmbH, amely egy német független minősítő cég, a 2020-as évben is elvégezte a Duna Aszfalt által kibocsátott kötvények minősítését a cégcsoport pénzügyi helyzetének elemzése alapján, melynek eredményeként a társaság BB-, a kötvények BB besorolásukat megőrizték stabil kilátással, ami a 2020-as év gazdasági kihívásai mellett kedvező képet fest a Duna Aszfalt cégcsoportról.

Az erről szóló teljes publikáció az alábbi linken érhető el angol nyelven:
https://www.scoperatings.com/#!search/research/detail/165338EN

A kép forrásmegjelöléssel szabadon felhasználható