Hírek


2021. október 19.

A Duna Aszfalt Zrt. kötvényeinek minősítése 2021-ben


A Duna Aszfalt Zrt. (akkor még Kft-ként) 2019. október 17-én 30 milliárd HUF értékben bocsájtott ki kötvényeket a Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett Növekedési Kötvényprogram keretében. Az értékpapírok futamideje 10 év, évi 2,99%-os fix kamatozással és a tőkét a végén egy összegben kell majd visszafizetni. Később a Budapesti Értéktőzsde Zrt. által működtetett XBond multilaterális kereskedési rendszerbe történő regisztrációja 2020. április 6. napjával valósult meg.

Társaságunk a kibocsátásból származó forrásokat tevékenységének diverzifikálására, illetve üzemméretének akvizíciókkal és új projektekkel történő növelésére kívánja felhasználni.

A Scope Ratings GmbH, amely egy német független minősítő cég, a 2021-es évben is elvégezte a Duna Aszfalt által kibocsátott kötvények minősítését a cégcsoport pénzügyi helyzetének elemzése alapján, melynek eredményeként a társaság BB-, a kötvények BB besorolásukat megőrizték pozitív kilátással, ami a 2021-es év gazdasági kihívásai mellett kedvező képet fest a Duna Aszfalt cégcsoportról.

Az erről szóló teljes publikáció az alábbi linken érhető el angol nyelven:
https://www.scoperatings.com/#search/research/detail/168947EN