Hírek


2014. április 2.

Indul a csatornázás Kunfehértón

Március 28-án 14 órakor tartották Kunfehértón a község szennyvízelvezetés és tisztítás fejlesztése néven futó projekt alapcső letételét a Művelődési ház előtt.


Kunfehértó polgármestere, Harnóczi Sándor köszöntötte először a megjelenteket, majd Bányai Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke és országgyűlési képviselő mondott beszédet.

Kunfehértó Község a Környezet és Energia Operatív Program keretében elnyert pályázat segítségével szennyvízcsatorna hálózatot és szennyvíztisztító telepet építhet. A projekt elszámolható nettó 981 934 781 forintjához az önkormányzata 810 508 067 Ft vissza nem térítendő európai uniós forrást nyert el, mely a teljes költségek 82,5%-át fedezi. A község területén gravitációs rendszerű szennyvízcsatorna-hálózat került megtervezésre, a rendszerhez tartozó tisztítóaknák és tisztító nyílások alkalmazásával. A beruházás eredményeként megvalósuló csatornahálózat a település belterületi ingatlanjainak szennyvízelvezetését biztosítani fogja.

Az ünnepélyes alapcső letételt Harnóczi Sándor, Bányai Gábor és a kivitelező Duna Aszfalt képviseletében Herédi László közösen végezték el. A rendezvényen a helyi általános iskola tanulói pedagógusai, számos kunfehértói lakos és a Víziközmű Társulat Intéző bizottság tagjai is részt vettek. Az ünnepélyes esemény keretében a diákok számára meghirdetett rajzpályázat eredményeit kihirdették és elismerték a rajzoló diákokat. A beruházás részleteiről az esemény végén lakossági fórumon tájékoztatták az érdeklődőket.