Hírek


2017. május 22.

Indulhat az M4-es építése Üllő és Cegléd között

A Colas, a Duna Aszfalt és az Euroaszfalt kivitelezésében 44 kilométeren épül négysávos út, a projektben hat település tehermentesül az átmenő forgalom alól.


Pénteken délben Üllő közelében letették az alapkövét az M4-es gyorsforgalmi út Üllő és Cegléd között épülő szakaszának. A 44 km hosszú szakaszt két ütemben fejlesztik: az Üllő és Albertirsa közötti 30 kilométert (a képen narancssárgával jelölve) a Duna Aszfalt Kft. és az EuroAszfalt Kft. konzorciuma végzi, míg az Albertirsa és Cegléd közötti 14 km-t (a képen pirossal) a Colas Út, Colas Hungária Zrt. és Colas Közlekedésépítési Kft. alkotta konzorcium kivitelezi. Az első ütemben Üllő-Albertirsa között új nyomvonalon valósul meg a kétszer két sávos gyorsforgalmi út. Ugyanakkor Albertirsa és Cegléd között a kétszer egy sávos szakaszokat bővítik kétszer két sávosra.
A szakasz megépítésével tehermentesül az átmenő forgalom alól Monor, Monorierdő, Pilis, Albertirsa, Ceglédbercel, Cegléd. Az összesen több mint 72 milliárd forintos beruházás 2019 őszére fejeződik be a tervek szerint. (Forrás: magyarepitok.hu)