Hírek


2017. szeptember 20.

Kedvező a "Tormási körforgalom" fogadtatása

Mint korábban már megírtuk, megépült Kecskeméten a körforgalom az 5-ös számú főút, a Georg Knorr utca, és a Szent László krt. által határolt kereszteződésben. A körforgalom eddigi fogadtatása igen kedvező: javultak ezen a helyen a közlekedési feltételek.


A kivitelező a Duna Aszfalt Kft. volt. A beruházás 82,2 millió forint hazai és uniós támogatásból valósult meg, az IKOP-3.2.0-15-2016-00007 azonosító számú „Kecskemét Város közösségi közlekedés fejlesztése, átalakítása-zéró emissziós zóna megteremtése soros hibridhajtású alacsonypadlós autóbuszok beszerzésével II. szakasz" projekt részeként.

A fejlesztésre azért volt szükség, mert jelentősen megnőtt a Déli Iparterület forgalma, hiszen számos gyáregység található a térségben, illetve a közelben valósul meg az autóbusz járműtelep is.

Az új körforgalom helyén korábban egy nagyon veszélyes csomópont volt, ahol egyrészt nehezen lehetett gyalogosként átkelni, másrészt nem tudta lebonyolítani azt a forgalmat, amit a térség generált. A beruházásnak köszönhetően balesetmentes közlekedést segítő körforgalom jött létre, és három gyalogátkelőhely létesült.

A projekt első szakasza még 2013-ban indult a hibridhajtású autóbuszok beszerzésével és az ITS rendszer kialakításával. A jelenlegi második szakasz részeként a körforgalom építésen kívül az önkormányzat univerzális eszközhordó gépjárművet helyezett üzembe, és most zajlik az autóbusz járműtelep megvalósítása, valamint további harminckét darab buszra az ITS rendszer bevezetése.