Hírek


2017. július 11.

Keleten is elindult az M4-es kivitelezése, megépül a hiányzó láncszem Debrecen és Nagyvárad között

Letették az autópálya Berettyóújfalu és Nagykereki közötti szakaszának alapkövét, ahol a Duna Aszfalt, a Hódút és az A-Híd dolgozik.


Kezdetét vette az építkezés a 2x2 forgalmi sávval megvalósuló M4-es autópálya 29,5 kilométer hosszú, Berettyóújfalutól az országhatárig, azaz Nagykerekiig tartó szakaszán. A két ütemben történő kivitelezés első részét tavaly ősszel közösen nyerte el a Duna Aszfalt és a Hódút, decemberben pedig az is kiderült, hogy a második szakaszon a két cég az A-Híddal közösen folytathatja a munkát.

A 2018 decemberére 15,2 milliárd forintból létrejövő első ütem 2,95 kilométer hosszú, itt épül meg az autópálya mérnökségi telep és az autópálya rendőrség is.

A jóval hosszabb, 26,53 kilométeres második ütem költségvetése 83 milliárd forint, rajta húsz híddal, melyek közül kiemelkedőek a Berettyó folyó és a Dusnok patak feletti pályahidak. A 2020 januárjára elkészülő szakaszon egy pár egyszerű pihenő, egy komplex pihenővé alakítható határátkelőhely és egy pár tengelysúlymérő állomás is létesül.