Hírek


2015. február 2.

Rangos elismerést kapott a Duna Aszfalt

A legkockázatosabb szektor szereplőjeként kapott AAA minősítést


A Bisnode nemzetközi cégminősítő fizetésitapasztalat-programjának eredményei alapján, javult a magyar vállalakozások fizetési fegyelme, de még korántsem ideális a helyzet.  A legtöbbet késő szektorok listáját az építőipar vezeti 29 napos átlagos fizetési késedelemmel.

Ennek ellenére az út- és mélyépítéssel foglalkozó Duna Aszfalt Kft. a Bisnode AAA tanúsítványát kapta meg, mellyel Magyarországon csupán a cégek 0,63 %-a rendelkezik. A tripla A minősítés zálogként szolgál, hogy a vállalattal az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony.

A Bisnode tanúsítványt Európa számos országában használják, és a Skandináv országokban etalonnak számít üzletkötés esetén. 

Bisnode minősítésről röviden:

A Bisnode minősítés több hivatalos forrásból származó adaton alapul, úgy mint Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium adatai, cégbíróság bejegyzései, NAV és más hatóságok adatai. A hivatalos források adatai mellett beépíti a vállalatra vonatkozó pénzügyi információkat, úgy mint mérlegadatok, eredmény-kimutatás, trendek. A minősítés figyelembe veszi a cég vagy szervezet demográfiai adatait, azaz a cég életkorát, tevékenységét, méretét, tulajdonosait, azok kapcsolódásait. A Bisnode fizetési tapasztalat program adataiból beépíti a minősítésbe, hogy az adott vállalkozás határidőben vagy késéssel, azaz milyen fizetési fegyelemmel egyenlíti ki számláit. A fentieken kívül számos egyéb gyűjtött információt is hozzátesz a rendszer a Bisnode minősítéshez, úgy mint végrehajtási adatok vagy sajtóhírek.