Hírek


2015. február 3.

Sikeresen zárultak a munkahelyi képzések

A tiszakécskei székhelyű Vakond Via Építő és Szolgáltató Kft. az Új Széchenyi Terv munkahelyi képzéseket támogató pályázata keretében biztosított kommunikációs tréninget és lean alapképzést munkavállalói számára. Az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló, 53,77 millió forint összköltségvetésű fejlesztési projektet 100%-ban támogatta az Európai Unió.


A 2008-ban alapított Vakond Via Kft. a Duna Aszfalt cégcsoport tagjaként a magyarországi mélyépítési piac aktív szereplője. Szolgáltatási portfóliójuknak megfelelően főként az út- és a közműépítési beruházások megvalósításában vállalnak fővállalkozói és kivitelezői szerepet. A dinamikus fejlődés mellett kiemelt figyelmet fordítanak munkavállalóik fejlesztésére, mivel tisztában vannak vele, hogy a humánerőforrás minőségének javulása a vállalkozás érétkét is növeli, és hozzájárul a társaság projektjeinek sikeres megvalósításához.

A márciusban indult és most záruló pályázati projektben a munkavállalók egyéni kompetenciáinak fejlesztése és a vállalat piaci pozíciójának erősítése érdekében biztosítottak hat modulból felépülő, 160 órás akkreditált kommunikációs képzést 50 munkavállaló számára. A kommunikációs képzés segített a vállalkozásnak megnövelni a kommunikációt irányító és kontrolláló képességét, így a cégen belüli folyamatokban, illetve az ügyfelekkel és partnerekkel folytatott mindennapi kapcsolattartásban is képesek lesznek elérni az eddiginél nagyobb hatékonyságot. Emellett a képzés hozzájárult szolgáltatásaik magas színvonalú és profitorientált értékesítéséhez, valamint maximalizálni tudják ügyfeleik elégedettségét is. A képzés eredményes elvégzésével a cég alkalmazottai olyan ismeretekre tettek szert a kommunikáció szabályszerűségeiről, amelyek alkalmazásával képesek lesznek hatékonyabban alkalmazni személyes adottságaikat és szakmai ismereteiket az üzleti és szervezeti célok elérése érdekében.

Mivel mára a vállalati folyamatok hatékonyságának, illetve minőségének folyamatos javítása a fenntartható versenyképesség kulcstényezőjévé vált, az innovatív vállalkozás fontosnak tartotta, hogy a projekt keretében a korszerű lean módszertan alapjaival is megismerkedjenek munkavállalóik. A 152 órás lean alapképzés lehetővé tette, hogy az 50 résztvevő megismerje a hatékonyságnövelés és a veszteségcsökkentés alternatíváit, és azokat a gyakorlatorientált óráknak köszönhetően a munkafolyamatok során alkalmazni is tudja. A hozzáadott értéken és a veszteség elhatárolásán túl a munkavállalók alapvető módszertanokat is elsajátítottak, ezáltal képessé váltak minőségfejlesztési és költségcsökkentési projektek kivitelezésére.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult fejlesztéstől a Vakond Via Kft. menedzsmentje azt várja, hogy a kollégák az elsajátított ismereteket és fejlődő készségeiket személyre szabott szolgáltatások megvalósítására fogják felhasználni, hozzájárulva a bevételek folyamatos növeléséhez.